Copenhagen Comics og Thomas Alsop på dansk!

photo 5

Sidste weekend havde jeg fornøjelsen af at være vært for min makker Chris Miskiewicz, forfatter til Thomas Alsop. Vi deltog begge i Copenhagen Comics i Øksnehallen, i anledning af den danske udgave, der samler hæfte 1-4 af 8, i en lækker pakke. Bogen er excellent oversat af Thomas Berger, der var en af de første jeg mødte i den danske tegneseriebranche og ham, der i sin tid fik mig ind på Tegnestuen Gimle.

Vi signerede både lørdag og søndag hos Fantask og forlaget Fahrenheit, der står bag den danske udgave. Fantask havde bestilt en stor stak af den amerikanske trade paperback, for at være sikker på, at have noget vi kunne signere, men da den danske udgave også var kommet, var de i tvivl om de havde for mange bøger med. Den tvivl blev gjort til skamme, da den amerikanske trade blev udsolgt på den første dag!

Lørdag afholdt jeg desuden en “Kreativ Karriere Bootcamp” for en rimelig fyldt sal, hvor jeg fortalte om livet som freelance kunstner – et emne jeg er meget optaget af. Så tak til Copenhagen Comics for at få lov at dele ud af min viden og forhåbentlig give en ny generation af tegneserieskaber et par råd med på vejen.

Både fredag og lørdag aften var præget af middag, vin, øl og godt selskab, blandt andet med en del af de udenlandske gæster. Det var en fornøjelse at hænge ud med David Lloyd igen og fedt at kunne introducere Chris for danske kolleger og forlæggere.

Jeg er stadig ikke helt kommet mig ovenpå festivallen, men glæder mig til næste gang. Og mon ikke Thomas Alsop har en chance for at blive nomineret til Bedste Oversatte Tegneserie til næste års Ping pris? Det er i hvert fald en god bog, jeg synes du skal skynde dig ud at købe den. Hvis du hellere vil have den originale udgave, så kan den bestilles hjem i alle danske tegneseriehandler eller bestilles på Amazon.

 

 

Tags: , , , , , , , , ,