PRESS

Press in Danish

Jump to press in English

Hent pressebilleder i høj opløsning her: Palle Schmidt press (Dropbox link)

De efterladte (kriminalroman, Calibat 2018)

I en lille nordjysk havneby er tre unge mænd døde under mystiske omstændigheder. Hauge er ikke politimand, snarere tværtimod – han er lige kommet ud af spjældet og han er ikke meget for at undersøge sagen. Men han skylder rockerkongen Bjarke en tjeneste og ham siger man ikke nej til. Bjarkes nevø er en af de døde. Hvordan kan en fisker og elitesvømmer drukne i et havnebassin? Hauge begynder at grave i mysteriet og han opdager hurtigt hverken sandheden eller en udefra er velkommen i det lukkede samfund.

Palle Schmidt skriver fantastisk. Filmisk, flydende og troværdigt.

— Bogmarkedet

Plottet hænger godt sammen, og selvom Hauge langt fra er den typiske opklarer-type med sin kriminelle baggrund og mistro til politiet, synes jeg, han virker troværdig. Jeg køber uforbeholdent præmissen, og vil med glæde læse flere bøger om Hauge.

— Gyseren.dk

Bogen lægger sig i nordic noir-strømmen, men er samtidig helt sin egen… ’De efterladte’ er med andre ord et perfekt bud til en mørk vinteraften i sofaen, hvis du som jeg er fan af hårdkogte krimier med interessante hovedpersoner og uden garanti for en happy ending. 

Litteratursiden, Jette Holst

De efterladte” er stramt komponeret og renset for overflødige udenoms ting – noget som mange forfattere burde lære.

— Krimifan.dk, Per Drustrup Larsen

De efterladte er en kompakt lille krimi som har et højt spændingsniveau fra start til slut.

Sidsesbogreol.dk

Tonen er hård, benhård og rå, stemningen er dyster og rammerne er stramt trukket op.

Fru Thulstrup

” De efterladte” er en rå krimi, skrevet om et barskt miljø, med en uortodoks hovedperson. Den kan helt klart anbefales til krimielskere.

Bogfidusen

At historien er skrevet i førsteperson ental giver en god nerve til fortællingen, og Palle Schmidt skriver rapt og direkte uden dikkedarer.

Vildmedkrimi

En god læseoplevelse, der passer perfekt til en kold efterårsaften.

Cats, Books and Coffee

FIND FORHANDLER

Den uægte (graphic novel med manuskript af Jesper Wung-Sung, Høst & Søn 2018)

Joakim er en gudsbenådet løber, han bor hos sine forældre og har en dejlig kæreste, Sheila. Men mødet med hr. Ben og siden hr. Wilson forandrer alt. De vil have Joakim med i det store løb, de vil have ham i finalen mod Jennifer Last – en pige! Men ikke en hvilken som helst pige. Jennifer er en robot – en overlevende fra Den Store Krig. Mødet med hr. Wilson sætter Joakims moral på prøve, og han må træffe nogle afgørende valg.

Spændende og underholdende fortælling, der også formår at sætte fokus på interessante etiske dilemmaer i et konkurrencepræget samfund, hvor robotter truer menneskeheden.

— Lektørudtalelse, Cæcilie Hjorth Pedersen

Her virker det som om, det er Palle Schmidts pen, der har designet og bestemt plottet, da det primært er disse, der udfolder fortællingen. Her er nok at se på og tolke på undervejs lige fra fortællingens helhed, ned til de enkelte opslag, hver enkelt illustration, taleboble og replik. Og ikke mindst løb som metafor.

Bogbotten, Søren Fanø

Det er godt lavet og mit bud vil være, at selv den sløveste teenager vil vågne op til sidst og lade mobilen ligge et øjeblik.

Nummer 9

Jeg var godt underholdt af Den uægte, selvom jeg skyder mindst 30 år over målgruppen. Så hvis du også er til dystre fortællinger med uventede plot-twists og menneskelige dramaer, så giv Wung-Sung og Schmidts graphic novel en chance.

Gyseren, Jette Holst

Det er en grafisk roman til unge læsere, men voksne kan bestemt også blive taget ved næsen af denne her historie, for Joakims liv er ikke helt, som han selv går og tror. Det er en genkendelig fremtid, som historien foregår i og kombinationen af Schmidts illustrationer og Wung-Sungs ord gør, at man bliver draget ind i historien fra allerførste side.

Ord fra en blibliofil

Det er en genkendelig fremtid, som historien foregår i og kombinationen af Schmidts illustrationer og Wung-Sungs ord gør, at man bliver draget ind i historien fra allerførste side.

Bogrummet

Den uægte er super som grafisk roman. Her får vi stemninger og personligheder foræret, herunder et indtryk af Joakims to venner på universitetet, den ene en stor, frembusende basketballspiller og den anden en introvert og lidt vindtør skakspiller. Også uhyggen har gode vilkår i sort/hvid, og illustrationerne skaber effektfuldt en dyster underlægning til den ultimative gru.

— Bogvægten

”Den uægte” er spændende hele vejen igennem – og den overrasker! 

Bookeater

Læs mere om bogen hos forlaget

Zahira (ungdomsroman, Høst & Søn 2018)

Janus og Sami lever et fortabt liv i ghettoen. Da deres storesøster, Zahira, bliver dræbt, tvinger det de to brødre ud i et desperat hævntogt. Og deres far på listen over de mistænkte.

En virkelig god læseoplevelse med et godt plot, masser af action og et interessant persongalleri.

— Lektørudtalelse, Henrik Munch Jørgensen

De to brødre tonser sig igennem scener af opklaring med skiftende held. Der er både tæsk og bølger af henkastede bemærkninger i luften, og de hårdkogte detektiver får en del oplysninger om søsterens liv, som de ikke kendte til i forvejen. Det ligner et mord, men hvem er morderen? Palle Schmidt har skrevet en historie, der griber om struben, men måske klemmer lidt for hårdt. 

— Steffen Larsen, Politiken (4 hjerter)

Jeg synes det er god bog, der giver en fin beskrivelse af hvad der kan drive unge til desperate handlinger, og så er den velskrevet.

— Bogrummet

Zahira er let at læse og rummer en spænding der effektivt trækker læseren igennem romanen.

— Birte Strandby, Bogvaegten

Slutningen fik mig ud på kanten af stolen af spænding, og jeg fik associationer til nogle af de fedeste voksenkrimier.

— @bogbefaling

Zahira anbefales, som flere andre udgivelser i Zoom-serien, til frilæsning både i skolen og derhjemme. Da romanen præsenterer dens personer uden stigmatiseringer, kan den desuden bruges i dansktimerne til samtaler omkring holdninger til de unge, der normalt mødes med megen forudindtagethed.

Søren Fanø, Bogbotten

Nelsons Jul (børnebog, Calibat 2017)

Skrevet af Line Leonhardt og Palle Schmidt, illustreret af Palle Schmidt

En sjov og vedkommende historie, om en ualmindelig almindelig familie med livlige børn. Serien om Nelson fungerer godt som højtlæsning, men kan læses af børnene selv fra ca. 10 år.

— Lektørudtalelse, Julie Arndrup

Teksten er skrevet flydende, så den er nem at læse højt eller læse selv og Palle Schmidts illustrationer er flotte og morsomme i ægte ’Kaos i familien’ stil. Forvent at krumme tæer og grine højt det meste af bogen.

Nelson er bare herlig. Og hans familie er elskelige. Selv mormor er nem at holde af. Næsten. Jeg tænker, at det årets oplæsningsbog i skolen.

— Bogoplevelsen

Der er en humor som både er for de store og små. Der er en historie mellem linjerne som nok mest de voksne vil fatte, men så får de også noget ud af at læse bogen, udover den gode historie.

— Forestilling om Paradis

Jeg nød virkelig at læse denne bog og den fik mig i et rigtigt julehumør. Det var tilpas meget kaos, humor og gode dialoger til, at bogen fik mig til både at grine og smile, imens jeg læste den.

Eva Lucia

Anbefales 100% til sjov højtlæsning for hele familien mens vi venter på jul.

— Bibliotekat

SOLO – survival guide til kreative freelancere (fagbog, Dansk Psykologisk Forlag 2017)

Har man en drøm om at blive kreativ freelancer og vil man kende til forbundne udfordringer er denne bog en optimal start. Udover at beskrive personlige erfaringer, byder den på strategier til at komme videre. Sproget er direkte og letforståeligt.

— Lektørudtalelse, Hamide Kara

Til dig der går med en lille iværksætter spire i maven og måske ikke rigtig tør at springe ud i det selvstændige liv, så er bogen her virkelig et must for dig. … Alle aspekter bliver belyst og der fortælles om op og nedture, samt gives gode retningslinjer til dit nye liv.

— Martin Christensen, Iværksætternetværk

Din succes som freelancer afhænger af, hvordan du tackler afslag. Det mener den selvlærte illustrator, tegneserietegner og forfatter Palle Schmidt, som har begået en inspirerende og stolthedsskabende overlevelsesguide målrettet kreative freelancere.

— Journalisten

Gode råd til livet som selvstændig freelancer – fra a-å med udgangspunkt i egne, konkrete oplevelser.

— Mikronet

Freelancere kan lære noget af forretningsverdenen til at drive deres egen lille personlige biks, og forretningsverdenen kan få god indsigt i de løst tilknyttede medarbejderes vilkår ved at læse Palle Schmidts bog ”Solo”.

— Jyllandsposten Finans

En ting, der gør denne bog meget brugbar, er Palles bud på konkrete mails til kunder, mentorer, eksperter og andre, som kan være svære at skrive til, – og mailsene er lige til at copy-paste!

–Journalistforbundet

Med Solo i hånden får enhver håbefuld nystartet en hjælpende hånd, og det er netop bogens formål. En bog, som burde finde vej ind på flere af de uddannelsesinstitutioner, der typisk uddanner kreative ildsjæle. Her ville Solo sagtens kunne erstatte de nuværende lidt for teoretiske iværksætterhåndbøger.

— Bogmarkedet

Den sidste gode mand (graphic novel, Politikens Forlag 2017)

Den sidste gode mand (graphic novel, Politikens Forlag 2017, efter A. J. Kazinskis bestseller)

Ligeså vellykket er farvelægningen. Palle Schmidts teknik med at bruge akvarel hen over de færdigttegnede sider gør “Den sidste gode mand” til noget andet end en almindelig krimi, nemlig en fryd for øjet.

— Kim Skotte, Politiken (4 hjerter)

Selvom du ikke skulle have læst romanen, så kan du godt kaste dig over graphic novel udgaven af ”Den sidste gode mand”. Den kan sagtens stå alene, og jeg kan kun give den en stor anbefaling.

Det er et helt specielt plot, og den kræver et særligt udtryk for at få det mørke og my(s)tiske frem i en grafisk roman, og det evner Schmidt fornemt. Det er ikke klassiske tegneserietegninger, men mere filmiske og stemningsskabende illustrationer.

Krimifan.dk

Den sidste gode mand knytter an til den litterære undergenre, man kunne kalde metafysisk-religiøst baserede spændingsromaner, med Dan Browns og Tom Egelands bøger som oplagte pejlemærker. Palle Schmidts personlige billedudtryk har næppe nogen parallel i den danske tegneserieverden.

–Lektørudtalelse, Steffen Kronborg

Jeg er betaget af denne bog. Stilen til tegningerne, og valget af farver satte de perfekte ramme for den mystiske stemning, og jeg blev fanget af historien. Den ene side tog den anden, og før jeg vidste af det, så var bogen læst.

København er gråsprængt, Danmark hvidt, Italien rød; paletten og penselføringen ekspressiv og effektiv: Schmidt formidler lydefrit den elementært spændende historie.

De lidt firkantede og lettere karikerede personer passer fint til selve historien, og de flotte og stemningsfyldte illustrationer, hvor der hele tiden veksles mellem forskellige mørke farvenuancer, er med til at understrege og udbygge historien fra det mørke og vinterlige København. Forsiden er helt eminent flot og lige til en plakat.

Litteratursiden

Palle Schmidt fører en mean akvarelpensel, lad det være sagt med det samme. Især de mørke, snefyldte scener er stemningsfulde og smukke.

— Trilogien.dk

Palle Schmidts malede streg klæder den kulørte historie godt, og det hele afvikles i et tjept tempo, der gør, at man nærmest blæser igennem knaldromanen, men alligvel også føler, man har fået alle stemninger, miljøer  og detaljer med.

— Århus Stiftstidende

Nelson i Rom (børnebog, Calibat 2017, skrevet sammen med Line Leonhardt)

Det er en dejlig, vedkommende og sjov fortælling. Bogen er illustreret med sort/hvide tegninger i vekslende størrelser, som følger teksten, og sine steder tolker og forklarer teksten. Anbefales som appetitvækker inden ferien i Rom, eller efter ferien for at genopleve stederne, og byens hektiske stemning, som fanges fint i bogen.

— Lektørudtalelse, Torben Bråe Olesen

Jeg var flad af grin, da jeg læste Nelsons jul og derfor fik jeg lyst til at læse mere af denne serie, som er skrevet af Line Leonhardt og Palle Schmidt. Det er gode historier med skarpe og humoristiske dialoger, som både børn og voksne kan underholdes af. Og dette gælder også i forhold til Nelson i Rom.

Nelson i Rom er den perfekte sommerferiebog selvom den foregår i påsken. Især hvis man skal til Rom, men det er nu heller ikke et krav. Jeg syntes den var vildt sjov og alle børn der har spillet Pokemon GO! vil med garanti synes det samme.

— Bibliokat

Her er en af de børnebøger, der er mindst ligeså morsom for den voksne læser som for børnene.

Ethvert barn bør kende Nelson på samme måde, som de kender Villads, Vitello og Emil.

Diego & Dolly (graphic novel, Høst & Søn 2016)

Diego & Dolly (graphic novel, Høst & Søn 2016, skrevet af Jesper Wung-Sung)

Sjældent er en ambivalent/modstidende billedfortælling set bedre og mere fuldendt på dansk grund. Det er et mesterværk på knap 60 sider, der på det nærmeste kalder på brug i undervisningssammenhænge. Der er uendelig mange lag til fortolkning og dermed også indgange til denne graphic novel i undervisningen i udskolingen.

Bogoplevelsen

Den fanger med sin vedholdende synsvinkel, hvor Diegos fantasi om sit forhold til Dolly konstant er i grel kontrast til det, der faktisk sker i billedet. En sjældent deprimerende historie – og det skal forstås positivt!

— Berlingske

På allerbedste vis  både understøtter og viderefører Palle Schmidts tegninger Wung-Sungs historie. Uskyldige sætninger får nyt liv via billedsiden, der lader Diegos stigende besættelse komme ud i lyset. Den lysende kærlighed forvandles til lysende vanvid, og til sidst slukkes lyset. Det er så flot lavet.

Gyseren.dk

Det er billede og tekst forenet i en æstetisk velkomponeret, overvældende og smertefuld kærlighedshistorie. Jeg har sjældent stødt på en grafisk roman, der i så høj grad forstår at gøre brug af virkemidlerne til rådighed.

— – Mirabella, Bookeater

Det er en vellykket grafisk roman der er kommet ud af samarbejdet mellem Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt. Mange gange får illustratorerne ikke den kredit de burde have haft. Denne gang skal det være anderledes, for det er Palle Schmidts tegninger, valg af synsvinkler, beskæringer og brug af den røde farve der i høj grad bærer fortællingen igennem og får læseren til at reflektere  over Diego & Dollys skæbner.

Bogbotten

Det er en fin og velfortalt lille fortælling, der fungerer som en slags grafisk novelle. Wung-Sungs tekst er tilpas sparsom og giver god plads til Scmidts tegninger. Tegneren har hovedsageligt gjort sig i kriminalgenren, hvilket fint udnyttes i den noir-agtige og psykologiske fortælling.

— Lektørudtalelse

Fanden paa vaeggen cover low res

Fanden på væggen (roman, Calibat 2016)

Fanden på væggen (roman, Calibat 2016):

 Palle Schmidt skriver råt og kontant og fortæller sin historie i korte kapitler, der springer mellem personerne. Der er vold og ondskab, ja selv djævelen kigger forbi, i denne brutale, men også voldsomt underholdende, krimi, som tager læseren med en tur ned i undergrundens dunkle mareridt.

Fanden på væggen er en djævelsk god historie, og i sidste ende er det en skidegod krimi, som efterlader læseren helt forpustet på den gode måde.

En velskrevet, brutal og underholdende roman med et enkelt, effektivt og filmisk sprogbrug. En roman, der på flere planer handler om dæmoner og en rejse ind i mørkets hjerte.

— Lektørudtalelse, Jacob Krogsøe

Sproget er godt og letflydende. Fortællingen skrider let fremad, og der er hele tiden nye spor som gør man lige læser lidt mere. Til tider er det den meget filmisk krimi, hvor man kan se scenerne for sig.

— Krimisiden

Her er brand, vold, kærlighed, familieliv og underholdning undervejs og man bliver suget ind i historien så man virkelig nemt kan forestille sig det hele. Det er hæsblæsende action og en rigtig god krimi særligt fordi man ikke lige med det samme kan regne plottet ud.

— Bogrummet

Personerne i denne bog bliver udførligt beskrevet, både hvor de kommer fra og hvilket liv de fører nu, samt deres indbyrdes forhold og denne del af bogen er særdeles godt gennemarbejdet.

Romanen er velskrevet, specielt dialogerne er dybe og levende. Små korte kapitler sørger for at læseren hele tiden er fanget.

— Bognørden

Palle Schmidt har et rigt sprog, og han bruger det godt. Fanden på væggen fortjener et bredt publikum, både blandt kvalitetskrimilæsere og blandt tegneserielæsere.

–Labeet.dk

Det er en krimi i den barske ende, men der er, jf. de gode personer, også meget samfundsrelateret stof over den, for hvornår skal man opgive håbet om politiets efterforskning, og hvor går grænsen, når en sag sætter ridser på sin egen sjæl – hvad er ret og uret??

— Excited Reading

I et andet liv (fletroman, Rosinante & co. 2016)

I et andet liv (ungdomsroman, Forum 2016):

Forlagets beskrivelse:

I romanen I et andet liv flettes fem stemmer sammen til en stærk udkantsfortælling om skyld og uskyld, magt og afmagt – og om de mærker vi sætter på hinandens liv, mens vi leder efter en retning i vores eget

Uddrag af anmeldelser:

Palle Schmidt ved, hvordan man drejer en historie fra hverdagen og giver den liv og eftertanke.

— Steffen Larsen, Politiken (4 hjerter)

De fem fortællinger flettest naturligt og enkelt sammen, og det virker som om det hele falder i hak. Det virker legende let for forfatteren, og det er tydeligt, at han læseren i sin hule hånd. Samtidig er der en morale at hente fra hver skæbne-fortælling, og selvom det ikke altid er opløftende, så lærer man noget og reflekterer over det, som man lige har læst.

— Bookeater / Eva Lucia

Det er en spændende ”fletroman”, der kan læses her. Zoom On-seriens bøger er skrevet, så de kan læses af de fleste, men det er en glæde at der er godt sprog og en interessant og kompleks fortællestruktur i en bog med lix 22

–Bogbotten

Romanen giver fine beskrivelser af personernes oplevelser, erfaringer og drømme, og en lurende spænding gennem hele romanen tvinger dig til at læse videre.

— Lektørudtalelse, Lars Larsen

Den danske udgave af Thomas Alsop (Fahrenheit, 2015)

Den danske udgave af Thomas Alsop (Fahrenheit, 2015)

Thomas Alsop (tegneserie, Fahrenheit 2016):

Med Palle Schmidts på én gang stemningsfuldt tågede og alligevel helt klare tegninger bliver Miskiewicz’ historie til en veloplagt omgang okkult drama, der spiller på vores fascination af Manhattan (den forsvinder næppe nogensinde) kombineret med en kulørt historie om en familie med alt for nære bånd til djævelskab og heksekunster.

— Jakob Stegelmann, Jyllandsposten (5 stjerner)

Drama, satire, humor og dunkle anelser er en stor mundfuld at holde flydende på én gang, men Schmidt & Miskiewicz gør det på en måde, så jeg virkelig ser frem til 2. bind.

— Kim Skotte, Politiken (4 hjerter)

I forfatter Chris Miskiewicz’ hænder bliver den selvoptagede og uansvarlige Alsop en mindeværdig antihelt, charmerende og fandenivoldsk med hjertet på rette sted. Og danske Palle Schmidts stemningsfuldt håndgjorte og vandfarvelagte billedside – i direkte forlængelse af hans arbejde på ”Stiletto” – lægger på bedste vis afstand til tidens amerikanske metervaremainstream.

— Erik Barkman, Nummer 9

Læs resten af anmeldelsen her

Jeg var betaget og underholdt af første bind, og jeg glæder mig allerede til bind to udkommer. Jeg har nemlig langt fra fået nok af den forhutlede helt Thomas Aslop – New Yorks svar på engelske John Constantine.

–Jette S. F. Holst, Litteratursiden

Læs resten af anmeldelsen her

Det er en medrivende og fantasifuld fortælling, der udfolder sig i dette første bind af Thomas Alsop serien. Tegningerne og den fine akvarelfarvelægning får undertegnede til at tænke på Bill Sienkiewicz’ streg, selv om Palle Schmidt ikke er helt så ekspressiv. Det er i det hele taget meget stemningsfuldt udført og det er tegninger som man tager sig selv i at nærstudere.

— Kulturkapellet

Læs resten af anmeldelsen her

Thomas Alsop fik  to Deleuran priser ved uddellingen i marts 2016. Læs mere her.

Mere om bogen på thomasalsop.com

STILETTO af Palle Schmidt, Fahrenheit 2013.

STILETTO af Palle Schmidt, Fahrenheit 2013.

STILETTO (graphic novel, Fahrenheit 2013):

Spændingen er gedigen, tempoet som i en actionfilm og især den tilsyneladende uanselige Maynardfigur tegnet op med raffinement. Tegnestilen er en effektiv blanding af traditionel krimi og rustikt dansk kunsthåndværk. Farvelægningen er hele vejen igennem en besk fornøjelse.

— Kim Skotte, Politiken (4 hjerter)

Det er en fornøjelse at blive overrasket over Palle Schmidts fede plottwists – hver gang man tror at historien har fundet sin rille og bare kører derudaf er der en der bliver dræbt – og både morder og offer er altid nogle andre end dem man forventer. I det hele taget har Stilletto høj international klasse.

— Nummer9 (karakter 4 ud af 5)

Læs resten af anmeldelsen her

Palle Schmidts noir-fortælling i farver er lige så hårdkogt fortalt og lige så kringlet konstrueret, som genren foreskriver, og rummer også den obligatoriske biljagt. Billedsidens mørke og lidt skitseagtige udtryk med mindelser om stilen i nogle af Teddy Kristiansens værker passer perfekt til indholdet.

— Lektørudtalelse, Steffen Kronborg

Palle Schmidt klipper talentfuldt mellem skiftende scener, og tegningerne strutter af dynamik og byder på overraskende indslag.

— Tom Hermansen, JyllandsPosten (3 hjerter)

Nådesløs vold er tegneseriens raison d’être, og det fungerer flintrende fremragende, især fordi Schmidts tegninger er så overmåde velegnede til at formidle den dystre stemning. Men der er heldigvis også en vis form for overbærende humor og ironi i forhold til genren.

— LitteraturNu, Troels Hughes Hansen

Læs resten af anmeldelsen her

Den her skal du læse for at få fede illustrationer i øjnene. Palle Schmidt er i topform som tegner i denne krimi, der står i dyb gæld til de bedste amerikanske serier, film og romaner om desillusionerede politifolk, der skal fange en morder i kapløb med tiden – og under dobbeltpres fra en skidesur kone og en usynlig fjende inden for egne rækker.

— Klaus Rothstein, DR Kultur

STILETTO blev nomineret til Ping-prisen for Årets Danske Tegneserie.

Læs interview med Palle Schmidt om bogen på Nummer9

Natløb (ungdomsroman, Rosinante og Co. 2014)

Natløb (ungdomsroman, Rosinante og Co. 2014)

Natløb (ungdomsroman, Forum 2014):

Bogen har et godt plot, en stigende handlingskurve, som eksploderer til sidst og mange løse tråde, som side for side væves sammen til et tæppe af drama og action. Det er en bog, som kan give unge bogdroppere lyst til at læse igen.

— Lektør, Henrik Munch Jørgensen

Det er et utrolig godt komponeret gys Palle Schmidt her præsenterer sin læser for. Der er smæk for skillingen og fuld fart over feltet.

— Eva Schelke, Bogbotten

Læs resten af anmeldelsen her

En del af mig (ungdomsbog, Rosinante & Co 2013)

En del af mig (ungdomsbog, Rosinante & Co 2013)

En del af mig (ungdomsroman, Forum 2013): 

Selv om den letlæste ungdomsbog ikke er en gyser, er den gyseligt spændende skrevet fra første side. Bogen er svær at lægge fra sig under læsningen – men også bagefter.

— Lektør, Kirsten Thorning Thagaard

En bog som Palle Schmidts ’En del af mig’ var næppe kommet som ’almindelig’ bog, dertil er den for sort, sær og anderledes, men i rammerne af ’Zoom’-serien passer den perfekt. Kort og klog.

— Steffen Larsen, Politiken (4 hjerter)

Det er utroligt, at en så forholdsvis kort bog på blot 66 sider, kan gøre et så stort indtryk, som denne her gjorde.

— Eva Lucia (5 stjerner)

Læs resten af anmeldelsen her

Den velkomponerede bog kan netop læses som en konstruktion, ligesom et spil, hvor alle dele går op på en troværdig måde. Med præcise udsagn formår jeg-fortælleren at gøre det troværdigt, at man kan være to personligheder i en, og at ens personlighed er en konstruktion.

— Søren Fanø, Bogbotten

Læs resten af anmeldelsen her

Boomerang (ungdomsroman, Gyldendal):

Igen en god bog i den relevante serie Dingo. Ung roman. I et yderst gedigent bogudstyr, er der formuleret og illustreret levende og godt om Tobias, der har et godt øje til Emma, som han bare har svært ved at komme ind på livet af.

— Lektør, Boy Olesen

Godt nytår (ungdomsbog, Gyldendal 2012)

Godt nytår (ungdomsbog, Gyldendal 2012)

Godt Nytår (ungdomsroman, Gyldendal 2012):

Som læser holder spændingen en fast, og der er god eftertænksomhed i, hvornår man gør det rigtige og det forkerte, og hvor tit man egentlig går på en knivsæg. Bogen vil få mange læsere, også læsere der normalt ikke læser så meget.

— Lektør, Boy Olesen

Blodets Konkubine (graphic novel, forlaget Fahrenheit 2008)

Blodets Konkubine (graphic novel, forlaget Fahrenheit 2008)

Blodets Konkubine (graphic novel, Fahrenheit 2008):

Blodets konkubine er en veldrejet actiontegneserie af internationalt format, og selv om det på ingen måde er et album, der træder ny grund hverken historie eller tegnemæssigt, er det hele særdeles kompetent udført og en sand page turner.

— Tegneseriesiden

Læs resten af anmeldelsen her

Når man har læst albummet til ende føler man sig godt underholdt, men samtidig får man lyst til at læse det igen lige med det samme.

— Planet Pulp

Læs resten af anmeldelsen her

Schmidt er ikke for fin til noget, men hvad der måske er endnu vigtige, så står han heller ikke tilbage for sine amerikanske kollegaer. Der er her tale om en dansker, som faktisk kan lege med de store drenge. Ikke ved at lave noget dybt originalt eller specielt dansk, men bare ved at gøre det, man nu engang gør, og gøre det godt.

— Christian Aarestrup, Danske Tegneserieskabere

Læs resten af anmeldelsen her

Såvel i stemning, illustrationernes udtryk og handling kan man drage sammenligninger med Frank Millers Sin City, hvilket Peter Snejbjerg også gør i forordet til Blodets Konkubine. Det er en sammenligning som på mange punkter er passende, men på lige så mange punkter ikke er retfærdig, for Palle Schmidt har ikke plagieret Frank Miller, men derimod skabt en tegneserie der er helt sin egen.

— Thomas Winther, Himmelskibet

Læs resten af anmeldelsen her


Press in English

Download high resolution press photos and bio here: Palle Schmidt press (Dropbox link)

Thomas Alsop (graphic novel, BOOM! Studios 2014)

Thomas Alsop (graphic novel, BOOM! Studios 2014)

Praise for Thomas Alsop:

Part John Constantine and part Nikki Sixx, Thomas Alsop is the type of likeable that only celebrities manage to be; you dislike their behaviors but can’t help but smile. Palle Schmidt’s artwork is a dreamy watercolor look that sets the scene for supernatural scenarios and the blur of good and evil.

— Fangirl Nation

Read the rest of the review here

Schmidt uses bright colors for Thomas, who is set in the current day timeline, and grey tones for Richard who is set in the past. The backgrounds and landscapes are created solely by the brush strokes without any ink or pencil lines. This gives them an early american art look that mirrors the setting perfectly.

— All-Comic

Read the rest of the review here

There is so much going on here both with words, narration, dialogue and in the visuals that you think it should be overwhelming but it isn’t it all ties together incredibly well and flows wonderfully.  This is my first exposure to both Chris and Palle but if this level of intensity and amazement follows through all 8 issues you better believe I’m a fan for life.  This is beyond expectation and is one of those rare finds that blends the supernatural and history in ways that can seem perfectly normal.

— Reading with a Flight Ring

Read the rest of the review on Facebook

Thomas is a whiskey-soaked hipster who just happens to also be a warlock… In a great twist of irony, in order to remain inconspicuous, Thomas must be part of a reality TV show with a supernatural theme. It’s a great premise and this comics series looks like it’s up to the challenge.

— Comics Grinder

Read the rest of the review of Thomas Alsop issue #1 on Comics Grinder

This book is as much a story about Thomas Alsop’s personal awakening, as it was a personal awakening for me to see what a comic can truly do as an art form.

— Drunk on Comics Podcast

It’s incredible storytelling from both the writer and the artist and by far one of the best things being published by any company at the moment. Do yourself a favor and check out Thomas Alsop, the only thing you’ll regret is that it took you this long to read it.

— Comic Bastards

With Chris Miskiewicz keeping me on my toes story wise and Palle Schmidt continuing to blow me away with such a gorgeous art style, the team has me on the ride that is Thomas Alsop… It’s not every day that one finds such a great combination of original story and artwork.

— Fangirl Nation

Schmidt’s storytelling is superb and he uses both shading and especially coloring to great effect. Each moment has its own distinct feel and he manages to pull the reader immediately into different times and realms with deceptive ease.


— Bleeding Cool

USA Today called it Best Mini-Series of 2014 and I will be hard pressed to disagree. I haven’t read anything this good in a while.

— Pete’s Basement Podcast

Thomas Alsop has been my one of my favorite reads this year, and should be considered as one of 2014’s best new comics so far.  Of course, this is highly recommended and a must pull must read series for all.


— Geek Sushi

This has been one of the most satisfying story arcs in comics that I’ve encountered in a really long time.  Fun, funny, crazy, bold, edgy, fantastic, honest, human, tragic… I could go on.  Thomas Alsop has become a very real person in just eight issues, and I’m sad to see it end. Score: 5/5.[/quote]

— This Podcast Sucks

Chris Miskiewicz has created a character that I can’t help rooting for, no matter how much of a jerk Alsop can be at times. The artwork by Palle Schmidt is spot on for this kind of tale, setting the right eerie tone without going too far. 10/10.


— TMStash

One of the best horror comics on the shelves right now. Seek it out.

— Travelling Man

Interview with creators Chris Miskiewicz and Palle Schmidt at Bleeding Cool

The Devil's Concubine (graphic novel, IDW Publishing 2011)

The Devil’s Concubine (graphic novel, IDW Publishing 2011)

Praise for The Devil’s Concubine:

The Devil’s Concubine is compelling from page 1 all the way to the end. Great characters, sharp writing, stunning art, this book is an absolute treat for crime fans

– Victor Gischler, author of The Deputy

Schmidt has delivered a classic noir tale of twists and turns. I’ve long admired his glorious art and now it’s a treat to read his great story in English, too

– Sean Phillips, artist of Sleeper, Criminal and Incognito

The Devil’s Concubine is like a classic Hollywood crime movie, splintered into delicious chaos by New Wave cinema and Quentin Tarantino, and committed to paper in sequential art with shades of Frank Miller and Chester Gould… If you want a little action mixed with a little humor in a well-constructed package, you should order yourself a copy of The Devil’s Concubine. It’s a unique balance of smart and fun you don’t come across very often.

The Long and Shortbox of it

The Devil’s Concubine is the type of book that can be enjoyed thoroughly if you are looking for a non-stop tale of murder and deceit. However, if you are also looking for a book that is taking a genre that has been done to death and adding a new level of character development, you are in luck as The Devil’s Concubine has that also. Palle Schmidt has created a book that adds another stunning chapter to the already deep and vivid cannon of crime books. The Devil’s Concubine takes notes from its predecessors while rebranding itself into a truly gripping graphic novel.

Geeks of Doom

The art is beautifully rendered and a delicious feast for the eyes, slicing and dicing so quickly we barely have time to blink away the blood from beneath our lids. The two hitmen–the manic and impulsive Linda and the almost saliently silent Jean-Luc–are a marriage made in hell. Perfect noir dwellers down to their last pocket of luck, with holes aplenty for what little of that remaining luck to fall through. The story is told at a breakneck pace with sardonic and ultra-readable dialogue kicked in for good measure.

Noir Journal

Originally released in Denmark, The Devil’s Concubine incorporates a healthy amount of American crime pulp in the vain of 100 Bullets and the witty banter of Get Shorty. What’s more impressive than the story itself are the moments of absolute brilliant comedic timing which really sets this crime story apart. Humor is not easy to write and even more challenging to draw, but Schmidt peppers these moments in like a seasoned chef. He expertly weaves in a healthy mixture of non-fiction and fictional crime elements that demonstrate a keen eye to detail that every great crime writer possesses.

Joyhog

Interview with Schmidt at ComicBookResources

More about the book at devilsconcubine.com

Skyggen af bevis (tegneserie, Fahrenheit 2005)

Skyggen af bevis (tegneserie, Fahrenheit 2005)

Praise for Hard Evidence:

Palle Schmidt is a brilliant writer and perfectly creates the image of a crime riddled city filled with crooked cops, beyond the law wealthy, and straight up criminals and kingpins that will please any fans of a well done noir story.

ComicsForge

Praise for Stiletto:

There is no doubting the quality of Palle’s artwork, but what I appreciate most is the way he can weave a story and create engaging characters. The combination of his artwork and his storytelling is a potent mix, and I never fail to get lost in the worlds he creates. With ‘Stiletto’, Palle has returned to the action, intensity and excitement of ‘The Devil’s Concubine’, but this time he has put at it’s centre a main character who draws you in so deeply that you feel his tale of corruption, betrayal and personal tragedy will swallow you whole.

– Phil Rutter, feature film script consultant.

Like a Phoenix with a Tommy Gun rising from the ashes of The Valentine’s Day Massacre, Palle Schmidt, takes what Frank Miller and Brian Azzarello established in crime comics and takes it to the next level!

– Dean Haspiel, creator of Billy Dogma, and consultant on HBO’s Bored To Death

Palle Schmidt’s art combines European and American illustration styles to make something uniquely appealing – and that’s not even talking about the writing. He’s all about down and dirty, neo-noir stories that you won’t be able to get out of your head – beautifully drawn characters doing ugly things to each other. Read his stuff.

– Charles Soule, writer of Swamp Thing, Strongman and 27 from Image Comics

All in all, Stiletto #1 is a double-sized issue with incredible art and a really well-crafted story full of twists and turns that maintains its clarity and humanity throughout, earning 4.5 out of 5 stars overall.  If you enjoy crime stories, skilled comic book storytelling or excellent coloring, this book is absolutely for you.

— MajorSpoilers.com

The writing is sensational as is the interior artwork, I can promise you will not be disappointed with this book.

— Reading with a Flight Ring

Schmidt’s script is well-thought and meticulous, showcasing a clear attention to detail and embracing a smart narrative. Schmidt’s artwork is very rough around in the edges in a good way that matches the environment the book is settling in. Stiletto #1 is a great, longer read that is setting things up nicely for down the road.

— OmniComic

Schmidt has written a clever and dark first chapter of Stiletto and though I guessed a few things, the cliffhanger ending genuinely blew me away. Between the truly intriguing storyline and the side characters who I definitely want to know more about, I’m here for the next chapter, if for no other reason than to see how our intrepid duo get out of the mess they’re in.

— Pop Culture Uncovered

Writer/artist tells a tale heavy with depth and personal insights into the police officer life. The art is clean and concise and appealing.

— Pop Culture Podium

Download hi res press photos and images here: Palle Schmidt press (Dropbox link)